Welkom op mijn site

Op deze berichtenpagina meld ik zaken die mij bezighouden. Na verloop van tijd worden deze berichten ververst of aangepast.

Lappenmand

Na mijn laatste berichtgeving over de operaties die ons te wachten stonden kwamen we in een rollercoaster. Elly werd geopereerd aan haar schildklier en vlak daarna was ik aan de beurt voor een open hartoperatie. Mijn aortaklep is vervangen door een knorknirknarklep en de metralisklep is gerepareerd. Ik ging 21 maart onder het mes en kwam de 22e weer uit de narcose. De operatie verliep spoedig en zaterdag 25 maart was ik weer thuis. Mijn kinderen hadden een rooster gemaakt om ons te ondersteunen.

Mantelzorgrooster
Wil je meer zien dan moet je klikken op:

http://www.vtvjohanna.nl/fotos2023/rob3.jpg

Stellage voor wasdroger en wasmachine

Het idee om onze badkuip waar we nooit in gezeten hebben te gebruiken om er een stellage van te maken voor de wasdroger en de wasmachine is onlangs realiteit geworden. De badkuip is voorzien van 2 dikke platen Under Layment en een mooie afwerklat. De stroom is via 2 trekschakelaars getapt uit de groepenkast met 2 extra aardlekschakelaars. Water wordt geleverd door een aangepaste kraan en de afvoer ervan gaat via een zwanenhals naar de al bestaande afvoer.

Zwembad De Waterman blijft open!!

Het waren spannende maanden de laatste tijd waarin het voortbestaan van De Waterman echt hevig op het spel stond.

Maar wij kunnen u nu, na de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond, trots de goede afloop meedelen!  Wilt u meer weten ga dan naar:

https://zwembadwaterman.nl/ Ook vind je op deze site de nodige achtergronden.

In de lappenmand

Mijn vrouw Elly en ik komen straks in de lappenmand terecht na een operatie aan Elly’s schildklier en een open operatie aan mijn hart. Wij wachten nu nog op enkele onderzoeken waaronder een CT – scan van mijn aortaklep. Elly is ook onder behandeling in het UMC in Leiden voor een moedervlek op haar netvlies die hopelijk niet kwaadaardig is. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de moedervlek niet gegroeid is en dat er nog geen sprake is van kwaadaardigheid. Elly moet volgend jaar weer terugkomen. Ook moet zij geholpen worden aan een vrouwenkwaal, een verzakte baarmoeder. Eind maart bepalen de hartchirurg en de cardioloog wanneer ik onder het mes moet. Daarna volgt een herstelperiode van minimaal 6 weken. Wij zitten dus nu al zo’n beetje in de lappenmand.

www.warmtelinq.nl

Afgelopen vrijdag 10 februari werd ik door de firma A. Hak ingelicht over de werkzaamheden die gedurende 1,5 jaar in het kader van http://www.warmtelinq.nl worden uitgevoerd aan de Prinses Beatrixlaan en de Middachtenweg. Dat wordt ,zo voorzie ik, een grote verkeerschaos op de Prinses Beatrixlaan. Deze laan wordt straks een 2-baansweg. De weg langs het landgoed Overvoorde wordt zondag 26 maart tot de Generaal Spoorlaan afgesloten. Op de site van van Rijswijk hier te openen, https://zoek.off icielebekendmakingen.nl/gmb-2023-63236.html staan kaarten waarop de werkzaamheden te zien zijn.

Wijziging in afwikkeling van het verkeer

Een lekke aorta – en mitralisklep

Alle kleppen zijn hier goed te zien

Daarbij voelde ik me als de proefpersoon in het schilderij van Rembrandt: De Anatomische les van dr. Tulp.

Hartkatheterisatie

Maandag 31 januari moest ik mij melden om 8 uur in het Haga – ziekenhuis voor een hartkatheterisatie. Uiteindelijk viel de operatie erg mee en kon ik rond 2 uur naar huis.

Open hartoperatie

Van de cardioloog kreeg ik te horen dat er 3 manieren zijn om in dit geval de aortaklep te vervangen door een mechanische klep of varkensklep en de mitralisklep te repareren. Het meest ingrijpende zou een open hartoperatie zijn. Ik wacht dan ook nog op een CT – scan waarbij de aortaklep goed in beeld wordt gebracht en op een afspraak pas eind maart waarbij ik dan hoor wat er gaat gebeuren. Woensdag 15 februari had ik telefonisch contact met mijn cardioloog die mij vertelde dat mijn kransslagaderen er goed uitzien. Hij gaat er vanuit dat ik een open hartoperatie krijg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *