Filmen en fotograferen

Vlak voor de geboorte in1976 van mijn dochter Angelique kreeg ik van mijn buurman Aad Knoester , voorzitter bouwbond FNV, de tip om via zijn dochter die bij Canon werkte, een Canon Super 8 camera te kopen. Dat was dan ook meteen de aanleiding om filmen als hobby er bij te nemen.

Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het filmen doe ik nog steeds maar dan digitaal en het maken van foto’s gaat via mijn telefoon.

Ik film op gevoel met de ogen dicht dus.

Tijdens onze camperreizen maak ik korte filmpjes van wat wij op een dag aan het doen zijn. Meestal is dat fietsen. Daar heb ik de naam Vlognochblog aan gehangen. Je moet toch wat. De camera wordt ook gebruikt op onze tuin en bij familiebijeenkomsten. Mijn beide dochters houden van hardlopen. Als ik in de gelegenheid ben dan maak ik daar een filmpje van.

Moederdag 14 mei 2023

Zondag 14 mei werden wij verrast door onze kinderen met een lekker pannenkoekenetentje in de Pannenkoe in Kruisweg. Jasper kon er helaas niet bij zijn omdat Feijenoord zijn kampioenswedstrijd hield in de Kuip en Jasper een fanatiek supporter is. Na de pannenkoek en sorbet ging het hele gezelschap naar de Escaperoom in Zevenhuizen. Elly ging met haar groep verder bestaande uit Dominique, Wioleta en Angelique geblinddoekt de Cold Warroom in. Zij deden er meer dan een uur over om de uitgang te vinden, uiteraard niet geheel geblinddoekt. De groep van Rob bestond verder uit Sylvester, Cassandra en Jurriaan. Zij gingen de escaperoom in van de Sportschool. Na 54 minuten wisten zij de uitgang te vinden.