Filmen en fotograferen

Vlak voor de geboorte in1976 van mijn dochter Angelique kreeg ik van mijn buurman Aad Knoester , voorzitter bouwbond FNV, de tip om via zijn dochter die bij Canon werkte, een Canon Super 8 camera te kopen. Dat was dan ook meteen de aanleiding om filmen als hobby er bij te nemen.

Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het filmen doe ik nog steeds maar dan digitaal en het maken van foto’s gaat via mijn telefoon.

Ik film op gevoel met de ogen dicht dus.

Tijdens onze camperreizen maak ik korte filmpjes van wat wij op een dag aan het doen zijn. Meestal is dat fietsen. Daar heb ik de naam Vlognochblog aan gehangen. Je moet toch wat. De camera wordt ook gebruikt op onze tuin en bij familiebijeenkomsten. Mijn beide dochters houden van hardlopen. Als ik in de gelegenheid ben dan maak ik daar een filmpje van. Mijn oudste zoon wordt gefilmd op zijn snowboard als hij zelf niet filmt en mijn jongste zoon is onlangs gefilmd bij het klussen in zijn nieuwe woning.