Even kennismaken

Wie ben ik ?

De oude schoolmeester

Mijn geboortenaam is Robert Nihot maar in de volksmond heet ik Rob. Ik ben op 7 augustus 1951 geboren in Scheveningen en heb daar tot mijn 4e jaar gewoond. Mijn ouders verhuisden naar de Tinaarlostraat en daar heb ik met mijn ouders en broer Victor mijn jeugd doorgemaakt tot 1973.

Ons gezin in de Tinaarlostraat
De flat waarin ik woon.

Ik woon nu na mijn pensionering in 2017 in een mooi appartement, heb al 48 jaar dezelfde lieve zorgzame vrouw en 4 kanjers van kinderen met hun aanhang. Er zijn nog geen kleinkinderen maar wat er niet is dat kan je ook niet missen.

Ik ben getrouwd op 25 juni 1974 met Elly Driessen. Onze kinderen heten Angelique Vanessa, Sylvester Vincent, Dominique Michael en Cassandra Sharona, respectievelijk 46, 43, 32 en 30 jaar oud. De vriend van Angelique heet Jurriaan en de vriendin van Dominique heet Wioletta. Sinds kort heeft Cassandra een relatie met Jasper.

Mijn gezin met aanhang

Mijn broer heet Victor Nihot. Hij heeft een adviesbureau op het gebied van electrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en procestechniek en het beheer daarvan in de ruimste zin.

In 1973 ben ik als onderwijzer begonnen op de Louis Pasteurschool in de wijk Laakkwartier. Daar heb ik gewerkt tot mei 1992.

De groep waarin ook mijn dochter Angelique zat en mijn zoon Sylvester zat een paar groepen lager.

Op obs Erasmus heb ik tot mijn pensionering mijn loopbaan voortgezet tot mei 2017.

In de jaren 1993 en 1994 werd ik meester van groep 4. In die tijd kwamen ook de eerste computers de school binnen. Mijn lesgevende taak veranderde hierdoor.

De computerruimte bevond zich in de kelder naast het stookhok.

Ik werd ict’er, ADV-vervanger en meester van groepen waarvan de leerkracht 4 dagen werkte. Ook werd ik ingezet bij b.v. creatieve middagen.

Als dirigent van een gelegenheidskoor

Zo oefenden we de stem- en klankvorming met het liedje : Drei Japanezen mit ein Kontrabas.

Sassen auf der Strasse und spielten was.

Kam die Polizei : Was ist das?

Drei Japanezen mit ein Kontrabas.

De bedoeling van het lied is om de klinkers te veranderen in een o, a, e, ei enz.

Paul de Leeuw zingt de tekst in het Nederlands.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *