Zwemmen

Al voor de geboorte van mijn 4 kinderen was ik veel in het zwembad te vinden. Samen met mijn moeder en haar buurvrouw ging ik naar zwembad Mauritskade. Dat resulteerde in het feit dat ook mijn kinderen veel zwemwater hebben gezien tijdens waterpolowedstrijden, wedstrijdzwemmen en lange baanwedstrijden.

Ondertussen werd ik zwemleider A en B waardoor ik bevoegd werd om zwemles te geven o.a. in het inmiddels gesloopte zwembad Morgenstond en de Escamphof.

Ook werd ik lid van de CREZ, commissie recreatief elementair zwemmen, van HZZIAN. Ook verzorgde ik de website van deze vereniging. Jaren later heb ik nog les gegeven aan volwassenen bij SML.

Het zwemmen van baantjes was ook een activiteit van mij. Dat deed en doe ik nog steeds in De Schilp en in De Waterman. Omdat de Corona nu goed beheersbaar is, wordt het tijd om het zwembad op te zoeken.

Woensdagavond 23 november 2022 ben ik met mijn zoon Dominique en zijn vriendin Wioletta wezen zwemmen in de Schilp. Het was best wel weer even wennen. Na 40 banen schoolslag en enkele banen uitzwemmen was het deze keer wel welletjes maar toch voor herhaling vatbaar.

HZZIAN 111 jaar

HZZIAN vierde op 11 november 2022 het 111 – jarig bestaan met een jubileumfeest in Madurodam. Ik ben betrokken geweest bij de voorbereidingen van dit feest en hield o.a. de aanmeldingen bij. Ook maakte ik een film van ruim 60 minuten van gedigitaliseerde videobeelden van diverse baden en zwemactiviteiten. Het feest was een groot succes met wel meer dan 300 leden en oud-leden.

jubileumfeest Hzzian 111 jaar Madurodam
jubileumfeest Hzzian 111 jaar Madurodam