Tuinieren

Volop zomer in onze tuin

Ongelooflijk, 27 oktober, nog volop zon in onze tuin en temperaturen rond de 20 graden. Vandaag weer wat werkzaamheden verricht. Het tuinschuurtje uitgemest en de container gevuld met het afval dat morgen voor het laatst dit seizoen geleegd wordt. De tuin staat er nog groen bij. Alleen hebben wij bijna alle planten, ook bloeiende, teruggesnoeid. Eens zal de herfst en de winter toch wel toeslaan maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Hieronder een filmpje van de tuin in herfsttooi.

Volop zomer op 27 oktober 2022

Op 29 september maakte ik het onderstaande filmpje op onze tuin:

De onderstaande Vlognochblog werd 18 juli gemaakt. In 6 minuten tijd wordt onze prachtige tuin getoond met een ontspannend muziekje.

Ik ben gek op tuinieren en dat doe ik al sinds Pinksteren 1979 toen ik samen met mijn vrouw Elly en mijn helaas overleden ouders een volkstuin wist te bemachtigen op http://www.vtvjohanna.nl aan de Noordweg.

Kolibrievlinder

Tijdens het vlindertellen op 15 juli kwam ik een kolibrievlinder tegen.

Het hekwerk langs het tuinpad is nodig aan vervanging toe. Er is sprake van houtrot en de palen die het hekwerk moeten dragen zijn weggerot. Het onderstaande filmpje op mijn facebookpagina laat wat meer zien.

Na de hevige stormdagen werd het tijd om de nieuwe schutting langs het tuinpad te plaatsen. Hoe dat ging laat het onderstaande filmpje zien:

https://www.facebook.com/rob.nihot/videos/709860043339442

https://www.youtube.com/embed/zKbv_2d0J0U

Bekijk ook het filmpje van 5 mei 2021 eens!!

https://www.facebook.com/rob.nihot/videos/5499887683419858