Fietsen

Fietsen vanuit de camperplaatsen die worden bezocht is een geweldige activiteit. De laatste keer dat we dat gedaan hebben is naar de https://robnihot.nl/rondje-achterhoek/ en de een na laatste keer waren het fietstochten langs de Maas.

Sinds 3 jaar beschikken we over Stella-e-bikes en daar heb ik inmiddels 10.000 km mee gefietst en Elly 9.750km.

Het frame brak bij de trappers.

Een paar weken geleden hoorde ik een enorme knal tijdens een fietstocht. Ik dacht eerst dat er iets was met mijn zadel of mijn voorvering. Groot was de schrik toen ik bemerkte tijdens het fietsen daarna dat de fiets onstabiel was. Een volgende controle had tot gevolg dat de knal veroorzaakt werd door het breken van het frame.

Via het Stella Service Centrum in Rijswijk kwam mijn fiets in Nunspeet terecht waar de Stella-fabriek staat. Na enkele dagen kreeg ik de mededeling dat mijn fiets niet meer gemaakt kon worden en dat ik recht heb op een nieuwe. Daar rijd ik nu op en nadat Stella mijn zadel en spiegel aan mij geretourneerd hadden zijn mijn fietsritjes compleet. Prima service van Stella, maar hoe het komt dat je frame breekt, blijft een raadsel. Het enige nadeel is dat ik maar 1 batterij heb en geen reserve. Die had ik op mijn oude fiets wel maar Stella wil een reservebatterij leveren voor maar liefst € 599,–. Dat vind ik een beetje te veel van het goede. Wij hebben de fietsen meegenomen op onze reis naar de Balkan. Maar daar kon minder gefietst worden dan in ons kikkerlandje. Op de teller van mijn nieuwe e-bike staat 3000 km.

Mijn nieuwe Stella kreeg ik omdat er een 5 – jarige fabrieksgarantie op mijn kapotte fiets stond.

Elly heeft inmiddels op 29 december 2022 ook 10.000 km gereden op haar Stella en is er nog niet door heen gezakt.