Aquaria

Begin 2021 hebben wij 2 aquaria aangeschaft met cichliden. In het begin gingen de meeste cichliden dood door een vergiftiging en de algeneter werd verkocht omdat deze te groot was voor de bak. Na verloop van tijd kregen we het eerste nestje van 40 jonge visjes waar uiteindelijk 4 crabro’s van zijn overgebleven. Cichliden zijn muilbroeders en zorgen voor elkaars jongen.

Bekijk het filmpje maar eens!!

Het is inmiddels begin 2023 en wij hebben toch wel geconstateerd dat het verzorgen van de vissen en het schoonhouden van de aquaria veel tijd vergt. We hebben 1 aquarium, de bak van 80 x 40 x 40, leeggemaakt en de resterende vissen in de bak van 1.20 meter gezet.

In het aquarium zitten nu nog een 15-tal vissen waaronder 5 algeneters, crabro’s en victoria’s.

Het visvoer bestaat uit ingevroren witte muggenlarven, bloodworm, artemia, tubifex, daphnia en droog voer, bodemtabletten en sticks.

Het is nu begin juli 2023 en het grote aquarium is leeg. De vissen werden te groot en die heb ik naar de Vogelkelder gebracht. Dat leverde niets op maar ik was ze kwijt. De vissen lieten echter een grote hoeveelheid jonkies na en die zitten nu in het aquarium van 80 centimeter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *