Aquaria

Aquaria

Woensdag 1 november 2023 werd het tijd om de vissen van het kleine aquarium te verplaatsen naar het grote aquarium. Daarvoor moest deze bak opnieuw worden ingericht. De externe pomp was kapot gegaan en werd vervangen door 2 interne pompen. Het zand werd schoongemaakt en als proef werd er piepschuim onder de zware stenen gelegd. Ook kreeg het aquarium kunstplanten want echte planten houden het niet lang uit met de cichlydes. De kleine bak wordt binnenkort voorzien van een school kardinaal- en neontetra’s.

Bekijk het oude filmpje maar eens!!

Het is inmiddels begin 2023 en wij hebben toch wel geconstateerd dat het verzorgen van de vissen en het schoonhouden van de aquaria veel tijd vergt. We hebben 1 aquarium, de bak van 80 x 40 x 40, leeggemaakt en de resterende vissen in de bak van 1.20 meter gezet.

In het aquarium zitten nu nog een 15-tal vissen waaronder 5 algeneters, crabro’s en victoria’s.

Het visvoer bestaat uit ingevroren witte muggenlarven, bloodworm, artemia, tubifex, daphnia en droog voer, bodemtabletten en sticks.

Het is nu begin juli 2023 en het grote aquarium is leeg. De vissen werden te groot en die heb ik naar de Vogelkelder gebracht. Dat leverde niets op maar ik was ze kwijt. De vissen lieten echter een grote hoeveelheid jonkies na en die zitten nu in het aquarium van 80 centimeter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *