Parels Balkan 2022

De parels van de Balkan

Van 23 augustus t/m 18 september gingen we met de NKC een reis maken naar de Balkan. Via deze site heb ik iedereen op de hoogte gehouden van onze belevenissen. Daarvoor maakte ik zgn Vlognochblogs.

Woensdag 17 augustus zijn wij vertrokken uit Den Haag en hebben achtereenvolgens gestaan in Oberwesel aan de Rijn, Esslingen aan de Neckar, Golling aan de Salzach, Gersdorf aan de Mur , Limbus bij Maribor aan de Drava en het Tivolipark in Ljubljana.

Zaterdag 27 augustus kwamen we aan in Duga Resa. Daar hebben we 2 fietstochtjes gemaakt voor zover mogelijk. Steile hellingen met losse stenen maakten het fietsen moeilijk. Zondag 28 augustus bezochten we Zagreb. Maandag 29 augustus reden we naar Biograd om o.a. Zadar en de Kornati-eilanden te bezoeken op de 30e.

Woensdag 31 augustus vertrokken we naar Split. We kwamen langs de Krka-watervallen en het plaatsje Trogir. Donderdag 1 en vrijdag 2 september bezochten we Split uitvoerig. Zaterdag 3 september kwamen we in Dubrovnik aan. Onze camper had een defecte luchtmassameter en die is hier pas na enkele dagen leverbaar. Wij kwamen dan ook in aanmerking voor vervangend vervoer. I.p.v. dinsdag 13 september kregen we een andere camper op 14 september en konden we de reis naar de andere groep voortzetten. We zouden dan rijden richting Mostar. Maar dat verliep geheel anders. We mochten met onze leencamper Bosnie niet in omdat de bij de bus horende papieren niet in orde waren. De douane nam geen genoegen met een copy. We hebben direct contact gezocht met de betrokken instanties maar die konden niks voor ons doen. Via de kustweg in Kroatie kwamen we in Ston. Daar hebben we 2 nachten gestaan. Op de camping in Split was geen plaats. We hebben overnacht op een parkeerplaats langs de A1. Vervolgens gestaan op een camperplaats in Sibenik en nu staan we op 19 september op camping Korana bij de Plitvice – meren in afwachting van de 2e groep die hier dan 21 september arriveert. Vandaag hebben we gewandeld tussen de regenbuien door in de buurt van de camping.

De 20e september hebben we gefietst naar druipsteengrotten in de buurt. 22 september hebben we met de groep de Plitvice watervallen bezocht en 23 september zijn we met de camper naar Postojna gereden. De 24e hebben we de druipsteengrotten en het kasteel bezocht. De dag erna ging iedereen op weg naar huis. Daar deden we 3 dagen over en nu zijn we op 28 september weer thuis.

De vervangende camper hebben we vrijdag 30 september naar Enschede gereden. Daar vernamen we van de hr. van der Linden dat hij onze gemiste reis door Bosnie vergoedt en de kosten van onze terugreis door Kroatie. De treinkaartjes naar Den Haag en het vullen van de bijna lege benzinetank werd door hem vergoed. Dat is inmiddels gebeurd!! Daarvoor hulde!!!