Welkom op mijn site

Op deze berichtenpagina schrijf ik over zaken waar ik me mee bezig houd.

Rotonde Noordweg – Laan van Wateringse Veld

Op 20 juni was er een informatieavond over de plannen van de gemeente om van het kruispunt een rotonde te maken. Daar ben ik naar toe geweest en heb daarvan een verslagje gemaakt. Kijk eens op http://www.vtvjohanna.nl/voorlichting.htm

Het eiland Pampus

Rondje Noord – Holland

Onlangs zijn we teruggekomen van een rondje Noord – Holland. Na eerst een nachtje geslapen te hebben bij mijn broer Victor in Voorhout met daarna een mooie fietstocht langs o.a. de Kaag kwamen we in Wormerveer terecht op een parkeerplaats langs de Zaan. Van hieruit de droogmakerijen Wormer, Purmer en Beemster per fiets verkend en een bezoek gebracht aan fort Spijkerboor, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Na 2 nachten te hebben gestaan in Purmerend kwamen we terecht in Marken. Van hieruit zochten we een voor ons bekende camperplaats op in Huizen. Van hieruit hebben we fietsend een rondje Gooimeer gedaan, zijn we op de fiets naar Muiden gereden om met een rondvaartboot Pampus te bezoeken en op de laatste dag zijn we Het Gooi fietsend gaan verkennen. Totaal fietsten weet 240 kilometer. We waren op tijd thuis om Vaderdag te vieren met de familie.

Fort Spijkerboor

De tijd vliegt

Na ons korte uitje naar Putten gingen we 9 mei voor de 2e keer een rondje Achterhoek doen want de eerste keer hadden we lang nog niet alles gezien. Daar zijn filmpjes van gemaakt en die staan sinds 31 mei in mijn Vlognochblog. Een spannend filmpje is onze kennismaking met een bijna orkaan in het Zwillbroek Ven in Duitsland. Een uitkijktoren behoedde ons van een nat pak en nog veel meer. Dat was ook het moment dat we besloten in de richting van Den Haag te rijden want een dag later werd Paderborn in Duitsland getroffen door een echte orkaan.

Jubileumcommissie

Na ons rondje Achterhoek werd de agenda weer gevolgd en stond er een avond gepland met de jubileumcommissie van HZZIAN. De vereniging bestaat dit jaar 111 jaar en de bedoeling is dat dat gevierd wordt op 11 november 2022. Er is inmiddels een bestemming gevonden: Madurodam. Nu moet nog worden gekeken naar de invulling van de middag en avond. Zelf heb ik enkele video-opnamen van zwemuren digitaal vastgelegd en hopelijk is dit kwalitatief het aankijken waard. De leden en oud – leden moeten zich o.a. kunnen aanmelden via de HZZIAN – site. Daar moet een formulier voor worden gemaakt en daar doe ik nu ervaring mee op.

Meivakantie

Op 22 april is de Meivakantie begonnen. Die duurt 2 weken en wij dachten daar voorlopig een week gebruik van te maken met onze camper. Woensdag 20 april vertrokken we naar camperplaats Turfwegje in Krachtighuizen bij Putten. Daar hebben we 2 nachten gestaan maar door wegens spierpijnen van mij en ook van Elly waren we genoodzaakt om huiswaarts te gaan. Donderdag hebben we nog wel 32 kilometer gefietst maar daar bleef het bij.

Vrolijk Pasen

De Paasdagen zijn alweer voorbij. Voor mij was dat altijd een leuke tijd omdat ik dan als Paashaas mocht optreden tijdens het Paasontbijt op OBS Erasmus. In mijn digitale fotoboeken staan diverse optredens als Paashaas geregistreerd en het leek mij leuk om al die foto’s te publiceren op deze site. Ga voor de fotoreportages naar:

http://robnihot.nl/pasen-obs-erasmus-2009-2014

De Paashaas had zijn boormachine meegenomen om gaatjes te boren in de eieren. Hier is meester Bob aan de beurt.

Carnaval

Nu de Olympische Winterspelen achter de rug zijn met prachtige prestaties van onze wintersporters richt ik mijn oog op Carnaval.

Zelf ben ik niet zo’n feestfiguur maar zoekend in mijn digitale fotobestanden kwam ik toch wel wat leuke foto’s tegen van mijn eerste school Louis Pasteur.

Verkleed als militair
Verkleed als mooie meid
Verkleed als chirurg

Verkleed als mooie dame

In 1993 deed ik als gastdeelnemer mee aan een playbackshow in het clubgebouw van HZZIAN / SOS Kwieksport. Ik had een liedje gemaakt met de titel KIWI – zeep.

Vier Carnaval met KIWI – zeep

Wintersport 14 januari t/m 22 januari 2022

In deze week ben ik met mijn zoon Sylvester met de camper naar Mayerhofen gereden. Voor een verslag hiervan moet de volgende link gevolgd worden: http://robnihot.nl/skien/

Wintersport Oostenrijk 2021

Woensdagavond 15 december waren de coronaregels in Oostenrijk versoepeld. Met een 2G vaccinatiebewijs was het mogelijk om te gaan skien. Het appartement in Mutters stond daarvoor ter beschikking en na een rit van 11 uur was het eerst nog en kwestie van even bijslapen om daarna de Mutteralmbergbahn op te gaan. De skicondities waren geweldig en de zon werkte de hele week mee. Zo stonden Axams, Schlick 2000, de Patscherkofel en de Stubai-gletsjerbahn op het programma. Donderdag 23 december was de week weer om

Athene

Dinsdag 9 november vertrokken mijn vrouw en ik met Transavia naar Athene. Griekenland was geel gekleurd op de coronakaart. Aangezien wij alle twee gevaccineerd waren, hoefde dat geen problemen op te leveren. In 10 dagen hebben we Athene uitvoerig bekeken en de Akropolis was natuurlijk een hoogtepunt. We sliepen in een hotel dicht bij het centrum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.