Wie ben ik ?

The old-master himself

Als pensionado, sinds 1 mei 2017, heb ik me nog geen moment verveeld. De tijd vliegt voorbij en elke ochtend sta ik op met het doel om de dag te plukken zoals die is.

De flat waarin ik woon.

Ik woon in een mooi appartement, heb een lieve zorgzame vrouw en 4 kanjers van kinderen. Mijn naam is Rob Nihot en ik ben 7 augustus 1951 in Scheveningen geboren.

Hier zijn mijn ouders 50 jaar getrouwd.

Mijn ouders zijn Jacoba de Niet en Jurrianus Nihot. Helaas is mijn vader in 2016 overleden en mijn moeder in 2018.

Ik ben getrouwd op 25 juni 1974 met Elly Driessen. Onze kinderen heten Angelique Vanessa, Sylvester Vincent, Dominique Michael en Cassandra Sharona, respectievelijk 45, 42, 31 en 29 jaar oud. De vriend van Angelique heet Jurriaan en de vriendin van Dominique heet Wioletta.

VLNR Cassandra, Angelique, Jurriaan, Dominique, Sylvester, Rob en Elly

Mijn broer heet Victor Nihot. Hij heeft een adviesbureau op het gebied van electro- technische en werktuigbouwkundige installaties en procestechniek en het beheer daarvan in de ruimste zin.

In 1973 ben ik als onderwijzer begonnen op de Louis Pasteurschool in de wijk Laakkwartier. Daar heb ik gewerkt tot mei 1992.

Deze klas heb ik 3 jaar gehad.

Op obs Erasmus heb tot mijn pensionering mijn loopbaan voortgezet tot mei 2017.

In de jaren 1993 en 1994 werd ik meester van groep 4. In die tijd kwamen ook de eerste computers de school binnen. Mijn lesgevende taak veranderde hierdoor.

In de kelder aan de Pachtersdreef werd een computerlokaal ingericht. Een hulpvader ondersteunde het computergebeuren.

Ik werd ict’er, ADV-vervanger en meester van groepen waarvan de leerkracht 4 dagen werkte. Ook werd ik ingezet bij b.v. creatieve middagen.

Hier ben ik dirigent van een gelegenheidskoor in 2002.